Program Tanımı ve Amacı
Hastanın muayenesi sonucunda hekimler tarafından istenen tetkik ile radyolojik görüntülüme yöntemlerini kullanarak hastanın vücudunun belirli kısımlarının görüntülenmesi işlemini yapan ve bunları kullanıma hazır hale getiren kişidir.
Öğrenim Süresi ve Okutulan Dersler
Eğitim süresi 2 yıldır. Kültür derslerinin yanında ağırlık olarak mesleki dersler okutulmaktadır.
Programın Eğitimi ve Çalışma Sahası İçin Gereken Nitelikler
Tıbbi Görüntüleme Teknikeri olmak isteyenlerin; - Biyoloji, fizik, kimya, insan bilimleri alanlarına ilgili, - Kapalı alanlarda çalışmaktan rahatsız olmayan, - Göz-el koordinasyonu gelişmiş, - Analitik yorumlama yapabilen, - İnsanlarla işbirliği içersinde çalışmayı seven, - Söylenen veya yazılan talimatları anlayan ve bunları uygulayabilen, - Dikkatli, sorumlu ve tedbirli, - Araştırmacı ve çalışkan, - Hızlı düşünüp, hızlı karar verebilen, - Zor şartlarda iş organizasyonu yapabilen, - Detaylara özen gösteren, - İş disiplinine sahip, - Soğukkanlı, kararlı ve dürüst, - Planlı ve organize olabilen, - Yeniliklere açık, - Zamanı iyi kullanabilen, - Titiz ve temizlik kurallarına ve çapraz enfeksiyon risklerine dikkat eden, - Sabırlı kimseler olmaları gerekir.
Mezuniyet Sonrası İş ve İstihdam Olanakları
Bugün ülkemizde hemen her hastanenin Radyoloji bölümü bulunmaktadır. Bunun yanı sıra özel görüntüleme merkezlerinin sayısı da gün geçtikçe artmaktadır. Bu nedenle hastanelerde ve özel görüntüleme merkezlerinde eğitilmiş eleman ihtiyacı da artmaktadır. Kamu kurumları dışında özel hastane ve poliklinikler, tıp merkezleri bu program mezunları için ciddi bir istihdam alternatifi oluşturmaktadır. Kamu kurumlarına Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre Sağlık Teknikeri olarak atanabilmektedirler.