Program Tanımı ve Amacı
Mühendislik ve Doğa Bilimleri bölümü; Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Biyoloji Bilimleri ve Biyomühendislik, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Mikroelektronik Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği olmak üzere 7 lisans programından oluşur. Her program kendi alanında dünya standartlarına uygun niteliklere sahip pratik-teknik mühendis yönetici-mühendis, akademisyen, girişimci mühendisler yetiştirmeyi amaçlar.
Öğrenim Süresi ve Okutulan Dersler
Eğitimin süresince laboratuvar çalışmaları, endüstriyle ortaklaşa yürütülen projelerle gerçek problemlerin çözümüne öğrenci katkıda bulunabilir. Mühendislik ve Doğa Bilimleri programında seçilen program kapsamında, Bilgisayar, Elektro Magnetizma, Diferansiyel Denklemler, Termodinamik, Sistem Modellemesi ve Kontrol, Elektronik Devreler, Mekanik, Malzeme Bilimi, Doğrusal Cebir, Diferansiyel Denklemler, Olasılık Kuramı ve İstatistik, Kesikli Matematik, Kuantum Fiziği, Biyokimya, Fiziksel Kimya, Hücre Dinamiği, Organik Kimya gibi dersler alınır Mezun olanlara Mühendis unvanı verilir.
Programın Eğitimi ve Çalışma Sahası İçin Gereken Nitelikler
Programı okumak isteyenlerin; matematikte ve fen derslerinde başarılı, araştırmaya meraklı, bir olayı bütün yönleriyle ele alıp, getirebileceği sonuçları birleştirerek sağlıklı bir çözüm bulabilecek düşünme yeteneğine sahip olmaları gerekir.
Mezuniyet Sonrası İş ve İstihdam Olanakları
Bölüm mezunları kamu kurum ve kuruluşları ile özel şirketlerde girişimci mühendis, yönetici mühendis olarak çalışabilirler, üniversitelerde akademik kariyer yapabilirler, kendi iş yerlerini de kurabilirler.