Program Tanımı ve Amacı
Medya ve İletişim Programı; iletişimi analitik bir düşünceyle ele alarak, iletilerin, üretim ve tüketim aşamalarını çözümlemeyi amaçlar. İletişimin tüm bu sürecini bir sistem olarak değerlendirir.Amacı salt birer gazeteci, televizyoncu yetiştirmek değil, hem bu sisteme hâkim hem de entelektüel donanıma sahip bireyler yetiştirmektir.
Öğrenim Süresi ve Okutulan Dersler
Dört yıllık lisans programında öğrenciler kuramsal ve pratik alanlardaki dersleriyle tüm iletişim sürecini kavrama şansına sahip olurlar. Medya iletişim sistemleri programında genel kültür derslerinin yanı sıra, program yapımcılığı, senaryo,halk eğitimi, kitle araçları ve iletişim, bilgi teknolojisi, yayımcılığın tarihçesi, yayımcılık ve pazarlama, kitle iletişiminde araştırma yöntemleri, gibi dersler okutulmaktadır.
Programın Eğitimi ve Çalışma Sahası İçin Gereken Nitelikler
Bu bölümde okumak isteyenlerin; güçlü bir sözel yeteneğe sahip, araştırmacı, insan ilişkilerinde başarılı, olayları neden ve sonuç bağlantıları içerisinde değerlendirebilen, entelektüel anlamda gelişmeye istekli bireyler olması gerekir. Medya ve İletişim Programını bitirenlere “Lisans Diploması” verilir.
Mezuniyet Sonrası İş ve İstihdam Olanakları
Mezunlar, radyo ve televizyonlarda ve sinema sektöründe haber muhabiri, program yapımcısı, yorumcu ve araştırmacı olarak görev yaparlar. Radyo ve televizyonlarda görev yapanlar haber toplarlar, bunların doğruluğunu kontrol edip önem sırasına koyarlar, görüntü ve metinleri düzgün ve etkileyici bir biçimde sunulmak üzere düzenlerler; yorumcu olarak haberleri bütünleştirici ve anlamlandırıcı metinler hazırlarlar.
Mezunlar, resmi ve özel radyo ve televizyon kurumlarında, sinema sektöründe görev alabilirler. Öğretmenlik meslek bilgisi eğitimi de almış olanlar meslek liselerine gazetecilik ve iletişim alanındaki dersleri okutmak üzere, öğretmen olarak atanabilirler. Kitle iletişim araçları ve yöntemleri geliştikçe bu programlardan mezun olan elemanlara duyulan gereksinim de artmaktadır.