Program Tanımı ve Amacı
Medya ve Görsel Sanatlar Programı, medya kuramı, medya üretimi ve medya yönetimi eğitimi arasında kurduğu denge sayesinde Türkiye’de farklılık yaratacak bir program olarak tasarlanmıştır. Programın amacı esnek eğitim programı ile değişen iletişim ortamının ihtiyaç duyduğu yaratıcı, yöneticilik becerisine sahip, değişen teknolojilere hakim ve değişimi yönlendirebilecek medya profesyonellerini yetiştirmektedir.
Öğrenim Süresi ve Okutulan Dersler
Programın zorunlu dersleri tüm öğrencilerin kuram, üretim ve yönetim alanlarında güçlü bir altyapı oluşturmasını sağlayacaktır. Öğrenciler, seçmeli dersler aracılığı ile bu alanlardan birine odaklanma fırsatına sahip olup, Medya ve Görsel Sanatlar diplomasına ek olarak, alan sertifikaları almaya hak kazanabilmektedir. Üniversite bünyesindeki diğer tüm öğrenciler bu bölümün seçmeli derslerini alarak sertifika alabilirler.
Programın Eğitimi ve Çalışma Sahası İçin Gereken Nitelikler
Medya ve Görsel Sanatlar Programı öğrencileri, üç alanda dengeli bir uzmanlık edinme imkanına sahiptirler: Görsel ve işitsel içerik üretimi (film, animasyon, fotoğrafçılık, görsel tasarım, web programlama ve tasarımı);Kurumsal iletişim, medya ve kültür sektörü yönetimi ve (3) Medya ve toplum hakkında kuramsal çalışmalar ve araştırma.
Mezuniyet Sonrası İş ve İstihdam Olanakları
Medya ve Görsel Sanatlar Programından mezun olanlar, öncelikle görsel ve işitsel medya sektörlerinde tasarımcı, fotoğraf ya da video sanatçısı, yönetmen, senarist ve editör gibi unvanlarla istihdam edilebilirler.
Uluslararası firmaların reklam, müşteri ilişkileri, pazarlama, halkla ilişkiler ve kurumsal iletişim departmanlarında çalışabilir ve sanat-kültür sektörü, kültürel miras yönetimi, kültür ve sanat alanlarında proje yönetimi, basın, yayımcılık görevleri üstlenebilirler.
Ayrıca, mezunlar sanat ve film eleştirmenliği, akademik araştırma ve sivil toplum örgütlerinde araştırmacı olarak kariyer edinebilirler. Bunlara ek olarak, mezunlarımız, kalifiye eleman ihtiyacı hızla büyümekte olan dijital ve mobil hizmetlerle ilgili departmanlarda ve doğrudan internet üzerinde kurulan içerik üretimi, reklamcılık, e-ticaret, gibi alanlarda çalışabilirler.