Program Tanımı ve Amacı
Dijital Oyun Tasarımı Bölümü; yeni teknoloji ürünleri ile birlikte her geçen gün daha da fazla gelişim gösteren oyun sektöründe yer alacak, yaratıcılığı ile oyunseverlerin hizmetine oyunlar hazırlayıp sunacak yetkin bireylerin yetişmesini amaçlayan disiplinlerarası bir lisans programıdır.
Öğrenim Süresi ve Okutulan Dersler
Dijital Oyun Tasarımı'nın öğretim süresi 4 yıldır. Bu bölüm, oyunlar ve deneyimler oluşturmak için öğrencilerin hayal gücünü en yeni teknolojilerle harmanlayacak, besleyecek ve birleştirecektir. Bu programın mezunları Dijital eğlence ve bilgisayar oyun endüstrisinde son derece eksikliği hissedilmekte olan bir bölümdür. Bu bölümde okuyan öğrenciler, Dijital Oyun Tasarımı için Matematik, Dijital Oyunlar için Kod Yazımı, Sanat Tarihi, Görsel Algı Psikolojisi, Dijital Oyun Mekaniği ve Tasarımı, Oyun Karakter Tasarımı, Sürdürülebilir Gelişme ve Sinema, Televizyonlarda Haber Sunuculuğu ve Diksiyon, Dijital Oyun Öykülemesi ve Senaryo, Siber Güvenlik, E-Spor, Dijital Oyun Tasarımı için Fizik, Sosyal Medya Pazarlaması, Sanal Gerçeklik Uygulamaları ve Dijital Oyun başta olmak üzere birçok dersi 8 yarıyıl boyunca sürecek olan eğitimleri kapsamında başarı ile tamamladıkları takdirde “Dijital Oyun Tasarımı Lisans Diploması” elde etmeye hak kazanırlar.
Programın Eğitimi ve Çalışma Sahası İçin Gereken Nitelikler
Bu programda okumak isteyenlerin; insan ilişkilerinde başarılı, yaratıcı, sanatsal eğilimleri olan, dışadönük kişiler olmaları gerekir. Ayrıca digital cihaz ve programları ustalıkla kullanabilme becerisi ve merakına da sahip olmalıdırlar.
Mezuniyet Sonrası İş ve İstihdam Olanakları
Bu bölüm mezunları oyun tasarımının her türlü aşamasında yer alırlar. Program mezunları eğitimleri süresince; dijital medya, dijital sanatlar, HCI, Oyunların Tarih ve Teorisi, 2D ve 3D grafikler, simülasyon ve modelleme, kullanıcı arayüz tasarımı, hikaye anlatımı ve anlatı mimarisi gibi konularda eğitim aldığı için kariyer konusunda da çok fazla seçeneğe sahip olurlar. Bölüm mezunları; Grafik Tasarım Atölyeleri, Oyun Firmaları, Reklam Ajansları, Haber Ajansları, Film Prodüksiyon Şirketleri, Ses Prodüksiyon Stüdyoları, Animasyon ve Modelleme Şirketleri gibi yerlerde çalışma imkanı bulabilirler.